ZIMOWE SKRZATY
Przygotowujemy:
– skarpety 1 szt.,
– wypełnienie – ryż, kasza, wata, groch,
– igła ,nici kolorowe, futerko, kawałek tkaniny rajstopowej,
– kokardki.
Krok 1.
Przygotowujemy potrzebne materiały (zdjęcie 1), przecinamy skarpetkę w odpowiednim miejscu (zdjęcie 2),
w większą część wsypujemy np. ryż, kasza, wata, lub groch (zdjęcie 3).
Krok 2.
Wycinamy kawałek tkaniny rajstopowej i robimy fastrygę w kształcie koła (zdjęcie 4), lekko ściągamy nitkę i
napełniamy watą robiąc kulkę (zdjęcie 5), następnie zszywamy (zdjęcie 6).
Krok 3.
Wypełnioną ryżem skarpetkę ściągamy gumką ( zdjęcie 7), drugą krótszą część skarpetki również ściągamy gumką
(zdjęcie 8) i wypełniamy watą (zdjęcie 9).
Krok 4.
Obie wypchane części łączymy do siebie zszywając (zdjęcie 10), następnie przyszywamy futerko (zdjęcie 11) i nosek (zdjęcie 12).
Krok 5.
Na koniec dekorujemy kokardką przyszywając na czubek czapeczki (zdjęcie 13) i skrzat gotowy.
Miłej i udanej zabawy!!!
Joanna Włodarczyk
Violetta Małek-Górska